Maailman parhaiksi salibandyn pelaajiksi ei tulla sattumalta, se vaatii intohimoa, otollisia olosuhteita ja reeniä, reeniä, reeniä sekä sparrausta. Oona ja Veera Kauppi ovat salibandyammattilaisia, jotka pelaavat nykyisin Ruotsin naistenliigaa (SSL Dam) uumajalaisessa IKSUssa (https://www.iksuinnebandy.com/). Parikymppisten urheilijoiden meriittilista on huikeaa luettavaa: Veera on valittu kahdesti maailman parhaaksi naissalibandyn pelaajaksi ja kahdesti myös Suomen parhaaksi. Ohessa linkki YleUrheilun Manu Myllyahon toimittamaan urheiludokumenttiin: Maailman parhaat salibandykaksoset hurmasivat ruotsalaiset
Debyyttikaudellaan Ruotsin naistenliigassa Veera teki liigan uuden kaikkien aikojen piste-ennätyksen ja Oona oli pistepörssin 10:s. Veera palkittiin myös SSL Damin vuoden hyökkääjänä sekä tulokkaana, vaikka jälkimmäisen palkinnon olisi voinut antaa myös Oonalle. Palkintokaapista löytyy salibandyssä Veeralla 2 naisten MM-hopeaa, Oonalla 1, Opiskelijoiden MM-kulta, Champions Cupin voitto, SSL Damin pronssi, 2 alle 19-vuotiaiden MM-hopeaa, 6 junioreiden SM-kultaa ja 3 hopeaa ja jalkapallossa Naistenliigan SM-hopea, Cupin hopea (Veera), B-tyttöjen SM-pronssi ja C-tyttöjen SM-hopea sekä Piiri-cupin ja alueturnauksen voitot. Näiden lisäksi Veera on siis valittu kahdesti peräkkäin maailman parhaaksi naissalibandyn pelaajaksi, 2 kertaa Vuoden naissalibandyn pelaajaksi Suomessa, 3 kertaa Vuoden tyttöjunioriksi salibandyssä ja molemmat ovat tulleet valituiksi kansainvälisten salibandyturnausten AllStarseihiin sekä Veera kuudesti kuukauden pelaajaksi Naisten salibandyliigassa.
Menestystä on siis tullut, mutta niin on myös vastoinkäymisiä kahden rankkareilla hävityn MM-finaalin, viime SSL Dam -kauden yllätyksellisen välierätappion sekä mm. kahden polvivamman, mykoplasman ja mononukleoosin muodossa. Tätä kaikkea kutsutaan urheilijan arjeksi. Menestys ja kuntoutuminen ei olisi ollut mahdollista ilman intohimoa urheiluun, systemaattista harjoittelua, hyvää valmennusta ja tukea kuntoutuksen huippuasiantuntijoilta sekä urheilijan elämäntapaa, mutta myös pelipalautteella ja sparrauksella on ollut oma merkityksensä.
Kaiken lähtökohta on urheilijan itsetuntemus ja kyky ottaa vastaan kehittävää palautetta, ilman näitä ei kehitystä tapahdu. Siinä nämä urheilijat ovat malliesimerkkejä: he ovat oppineet tuntemaan omat vahvuutensa ja kehityskohtansa ja ovat valmiita tekemään vaadittavan duunin kehittyäkseen – menemään myös epämukavuusalueelleen. He sparraavat toinen toistaan ja ovat myös saaneet säännöllisesti MyCoazh-pelipalautetta. KauppiTwinsien tulokset puhuvat puolestaan!
Improve your player performance!
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.