Salibandyn MM

Suomen miesten salibandymaajoukkue päätti joulukuussa 2016 viikon kisarupeamansa maailmanmestaruuteen. Koko kahden vuoden kisaperiodilta sekä itse kisoissa kaikista maajoukkueen peleistä tehtiin MyCoazh –pelianalyysit. Pelejä kertyi ennen kisoja 15 ja kisoissa 6. Jokaisesta varteenotettavasta MM-kisajoukkue- ehdokkaasta oli riittävä määrä dataa ja valinnoissa valmennus tiesi mitä teki, vaikka suuri yleisö ihmetteli ja osin kritisoikin muutamaa valintaa. Valmennuksella oli pelianalyyseihin perustuva tieto siitä, miten eri pelaajat tiettyihin rooleihin istuivat ja ennen kaikkea tieto siitä, miten hyvin kukin pystyy säilyttämään suorittamisen korkean tason myös Ruotsia vastaan. MyCoazhin pystyi ennakoimaan pelaajien suorittamisen 0.80 korrelaatiolla.

Yksittäisessä pelianalyysissä tulee kirjattua noin 900  tapahtumaa. Saamme jo pelin aikana tietoa riittääkö tämänhetkinen suorittaminen ottelujen voittamiseen koko joukkueen ja ketjujen tasolla ja tietoa siitä riittääkö yksittäisten pelaajien suorittamisen taso, onko siis tarpeen taktinen vai pelaajamuutos. Tämän lisäksi pystymme jälkikäteen purkamaan pelin atomeiksi ja laskemaan esimerkiksi peliajat, pallonhallinnan, maaliodotusarviot (jotka korreloivat parhaiten ei syntyneiden vaan tulevien maalien kanssa) sekä esimerkiksi vastustajan syöttökartat (PassMaps) kentällisittäin. Tuo jälkimmäinen oli yksi avain Sveitsin, Tsekin ja Ruotsin voittamiseen. Scouttasimme Suomen päävastustajat Sveitsin, Tsekin ja Ruotsin MM- kisoissa ja pystyimme antamaan meidän ketjuillemme etukäteen tietoa siitä, miten vastustajan eri ketjut pyrkivät omaa peliään rakentamaan.

Salibandyn MM-kisoista on tehty myös maalianalyysi, jossa on purettu miten turnauksen kaikki 488 maalia syntyivät. Seuraavaksi siirrymme Performance Analysis :iin eli vertailemme MM-turnauksen pelien ja Salibandyliigan pelien välisiä eroja ja tutkimme ketjujen hyökkäysten tehokkuutta ja pelin eroja kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Tehdyt MyCoazh-pelianalyysit mahdollistavat monipuolisen datan jatkojalostuksen ja murskauksen.

Believing isn’t knowing and knowledge is power – in sports, too!

Improve your team performance!


Takaisin portfolioon ↵