Spirit R

SpiritR oli Pirkanmaan TE-toimiston tilaama työvoimakoulutus, jonka julkinen tarjouskilpailu oli kesällä 2013.  Hermia Group jätti tarjouksen, jota se oli yhdessä suunnitellut muutaman yrityksen, mukaan lukien toinennäkymä oy, kanssa. Tämä rypäs muodosti konsortion, joka toteutti ohjelman.  Ohjelmaa rahoitti Suomen valtio/TEM ja Euroopan globalisaatiorahasto EGR. Toinennäkymä Oy osallistui monipuolisesti SpritR-rekrytointiohjelman suunnitteluun ja toteutukseen.

SpiritR tarjosi Tampereen alueen ICT-alan yrityksille ja työttömille työnhakijoille mahdollisuuden tutustua toisiinsa rekrytointiohjelman aikana. Rekrytointiohjelman kesto per osallistuja oli noin 90 päivää ja siitä 12 päivää oli varattu lähiopetukseen, jolla tuettiin rekrytoinnin onnistumista ja toisaalta tarjottiin koulutukseen osallistuvalle mahdollisuus ammatilliseen kehittymiseen. Hankkeella vastatattiin ICT-alalla käynnissä olevaan murrokseen.

Ensimmäinen työssäoppija aloitti ohjelmassa 11/2013 ja viimeinen lopetti 5/2015..Rekrytointiohjelman aloitti 28 henkilöä. Eri yrityksiä oli mukana 18 kpl. Joissakin yrityksissä oli useita SpiritR-työssäoppijia. Suurin osa johti työsuhteen solmimiseen työssäoppijan ja työssäoppimispaikan välille.

toinennäkymä oy:n Kati Lammi vastasi ohjelmaan kuuluvan ns. tutoroinnin suunnittelusta ja toteutuksesta sekä osallistui konsortion jäsenenä koko ohjelman toteutusprosessin kehittämiseen. Lisäksi toinennäkymä suunnitteli ja toteutti ohjelmaan koulutuspäiviä työnhausta, uranhallinnasta, henkilöstöjohtamisesta, vuorovaikutuksesta ja viestintätaidoista.


Takaisin portfolioon ↵